Business Klinika

Newsletter #757
 

BK membership

 

Koju istinu mi možeš otkriti?

Po prirodi stvari, mi ljudi smo skeptični.

Oprezni, rekli bi neki.

Sumnjičavi, rekli bi neki drugi.

Skepticizam nam pomaže da preduhitrimo situacije i opasnosti koje bi nas mogle dovesti u probleme ili učiniti nešto lošeg.

A sve to dolazi kao nusprodukt životnog iskustva.

Što imamo više godina, imali smo više doticaja s negativnim rezultatima nego pozitivnim.

I zato je mlađoj publici i konzumentima lakše prodati različite vizije i mogućnosti koje će ostvariti u budućnosti (konzumacijom našeg usluge ili proizvoda, naravno).

Ali i stariji, iskusniji, imaju svoju točku preokreta i trenutak kada podižu obrvu.

Otkrit ću vam istinu o [XYZ]
Istina o [XYZ]
Prava stanje stvari o [XYZ]
Detalje koje morate znati o [XYZ]

I tu dolazimo do iznimno važne prezentacijsko-prodajne postavke - potencijalni klijenti žele znate, vidjeti, osjetiti, otkriti što se “krije iza ponuđene usluge”.

Svi ovlaš vjeruju reklamama i slatkorječivim prodajnim pismima, no takve stvari aktiviraju *glupost detektor* nakon čega se očekuje i istina o stvarnom stanju stvari.

Zbog toga u svojoj prodajnoj koreografiji treba imati odjeljak koja informira tj. otkriva nekolicinu istina o usluzi ili proizvodu koji pružate tržištu.

  Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. “Otkrivanje istine“ je dio arsenala manipulacijskih trikova i često je potrebno uložiti puno energije kako bi se razotkrio ili ne palo pod njegov utjecaj. Više o tome (kako se obraniti ali i kako dotičnu tehniku koristiti u poslovanju) možemo otvoreno raspraviti i uvježbati kroz zatvorenu Fejs grupu BK Membership pretplatnika.


 

 

© Copyright 2014 - 2019 - Business klinika by Goran Blagus

Ovu poruku dobili ste na [email protected] adresu s kojom ste prijavili na Business Klinika Newsletter. Prijavu ste napravili na nekoj od web stranica pod mojoj kontrolom te ste kod prijave prošli obaveznu dvostruku autorizaciju (double opt-in). Želite li baciti pogled u Uvjete korištenja i Politiku privatnosti, te koja prava imate, kliknite na ovaj LINK. Ako ste pak spoznali i odlučili odustati od primanja savjeta, trikova i metoda iz područja prodaje, pregovaranja, utjecaja & manipulacije, produktivnosti i sličnih tema koje obrađujem kroz ovaj newsletter, kliknite na link za odjavu i tu se opraštamo do neke druge prilike.